Tijdens de Nacht van het Kempens Erfgoed krijgt het publiek op 23 november de kans om het erfgoed van de regio te leren kennen. Tussen 19 en 23u zijn er tientallen activiteiten gratis te bezoeken.

De negen gemeenten van Kempens Karakter nemen deel en bedachten samen met hun (erfgoed)organisaties en vrijwilligers een boeiend programma.

Niet alleen tentoonstellingen, maar ook culinaire lezingen met proevertjes, gespreksavonden of voorstellingen, beloven een gezellige herfstavond.
Een greep uit het aanbod:
  • Acteur Pol Goossen haalt herinneringen op aan de Lierse reuzentrein; de reuzenfamilie is ook te bewonderen in het Timmermans-Opsomerhuis in Lier.
  • Christophe Lambrecht (Studio Brussel) en Chantal De Meutter (Radio 2) gaan een gesprek aan over radio maken nu en vroeger in het Olens Radiomuseum (volzet!)
  • Culinair erfgoed kan je ontdekken op een bakavond (Berlaar), met grootmoeders streekgerechten (Herentals) en tijdens ‘Op (over)grootmoeders wijze?’ (Nijlen).
  • Cinema van vroeger met oude filmpjes kan je in Berlaar, Herenthout en Lier bekijken.
  • En wie bij kroegentocht niet meteen denkt aan erfgoed, heeft het mis. De Heemkring Norbert de Vrijter maakte in 2012 een bijzondere publicatie rond “Tweehonderd jaar Lilse cafés”.  Op de Nacht van het Kempens Erfgoed maak je een tocht langs de bestaande en voormalige cafés in Lille, met anekdotes en aanvullende info.
  • Vorselaar organiseert een toffe wandeling met zoektocht langs de nieuwe verklarende straatnaamborden. Vertellers geven uitleg bij het plaatselijke erfgoed en er is straattoneel en animatie onderweg.
Alle activiteiten zijn terug te vinden op www.kempenskarakter.be of in het programmaboekje. Het boekje kan je vinden in je bibliotheek, gemeentehuis of bestellen via info@kempenskarakter.be en 014/21 97 00.

Extra info: 
23/11/2012 van 19 tot 23 uur
in Berlaar, Grobbendonk, Herenthout, Herentals, Lier, Lille, Nijlen, Olen en Vorselaar  gratis meestal vrij toegankelijk, maar voor sommige activiteiten reserveren.